Tänkte bjuda er på receptet till Anna Skipperbrödet:
| Dagens bak |
5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt (jag använder vanligt salt)
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter filmjölk
0.5 dl sirap
Valfritt:
Jag hackar även hasselnötter och torkade aprikoser och blandar i.
Det blir även gott att hacka fikon eller solroskärnor (de blir gröna tillsammans med bikarbonatet)
Utförande:
1. Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa två 1.5 liters formar.
2. Blanda alla torra ingrediernser i en stor bunke.
3. Tillsätt filmjölken och sirapet, rör om ordentligt. Fördela smeten i de två formarna och in i ugnen i ca 80-100 minuter.
Tips:
För bästa resultat använder jag en termometer (digital) som jag stoppar i från början, ställer in att den ska pipa vid 96 grader och då blir limporna perfekta.
| Bjuder på en kattbild även i dag :) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar